קרן תמיכה "אנחנו מאוחדים"
של האוניברסיטה העברית בירושלים

תודה! עד כה גייסנו ₪14,866,680 לקרן התמיכה!
פרטים אישיים

הסכמה לתנאי השימוש באתר נדרש
תנאים

סה"כ תרומה: ₪5,000



אנחנו מאוחדים!

הקמפיין לתמיכה בקהילת האוניברסיטה העברית בזמן המלחמה "חרבות ברזל"

ב-7 באוקטובר 2023, בשבת בבוקר, חג שמחת תורה – העולם שלנו השתנה.

תושבות ותושבי ישראל התעוררו למתקפה אכזרית של ארגון הטרור של חמאס ביבשה, בים ובאוויר. בזמן ירי רקטות בלתי פוסק ברחבי דרום הארץ ובצפון ירושלים ותל אביב, התגלגלה טרגדיה בלתי נתפסת ביישובים בגבול הדרומי; קהילות שחדרו אליהן מאות חמושים שהרגו ללא הבחנה ולקחו בני ערובה – ביניהם נשים, ילדים וקשישים. חלקם הוחזקו במשך שעות בבתיהם, ושבויים אחרים נגררו לעזה, משם חלקו בגאווה את הצילומים המחרידים ביותר של חמאס והג'יהאד האסלאמי על מעשי זוועה בינם אונס, עינויים והתעללות.


הטבח הנורא הזה ולכידתם של אזרחים היה מעשה טרור, רשע מוחלט.

נכון למועד כתיבת שורות אלה, כ-1,400 ישראלים נרצחו, למעלה מ-4,000 נפצעו ו-242 בני ערובה נחטפו לעזה. בין הנרצחים, הפצועים והשבויים נמנים ילדים, ניצולי שואה, משפחות, מורים, קשישים, מנהיגי קהילה, פעילי שלום, ערבים, יהודים, נשים, גברים וצעירים. כל אדם הוא סיפור, וכל סיפור קורע לב.

כדי להדוף את ההתקפה הזו, לאבטח את הגבולות ולהגן על המדינה, ישראל גייסה מספר חסר תקדים של אנשי מילואים, 360,000 בעת כתיבת שורות אלה, להצטרף לכוחות הפעילים. הלחימה נמשכת כשדרום ישראל מאובטח ועימותים החלו עתה גם בצפון המדינה. אנו גאים בישראלים האמיצים הרבים המגנים על המדינה, מטפלים בפצועים ומתנדבים בכמויות אדירות לסייע לעקורים מבתיהם, לתמוך בחיילים ולשמור על מולדתנו בדרכים כה רבות.

אנחנו מאוחדים!

קהילת האוניברסיטה העברית בירושלים מייצגת חלק גדול מהחברה הישראלית. עם יותר מ-28,000 חברים בקמפוסים השונים ועוד מאות אלפי בוגרות ובוגרים בישראל ובעולם – אף אחד לא נשאר ללא פגע בטרגדיה הזו, בין אם ישירות או דרך חברים ובני משפחה. אנחנו מאוחדים. בינינו יש כאלה שבני משפחתם נהרגו בטבח או נפצעו מירי רקטות או נעדרים ונחשבים בקרב בני הערובה.  סטודנטים נקראו לשירות פעיל, כמו גם כמה חברי סגל, צוות או ילדיהם. אחרים מתנדבים לעזור ככל שהם יכולים.

אנו עדיין לא יודעים את היקף הטרגדיה ומה יביא השלב הבא של המלחמה, אבל אנחנו יודעים שיהיו רבים שיזדקקו לעזרה. סטודנטים מגוייסים שחזרו, חלקם עם טראומה קשה מהקרבות, אחרים איבדו את בתיהם, אחרים עדיין זקוקים לעזרה בלימודיהם בשל שירות צבאי ממושך, אנשי סגל שנפגעו. הנהגת האוניברסיטה העברית תעשה כל שביכולתה כדי לתמוך בחברי הקהילה הזקוקים לתמיכה כזו.

אנחנו מאוחדים!

אנחנו כל כך אסירי תודה על התמיכה שקיבלנו מחברינו בימים האחרונים ואנחנו מודים לכל אחת ואחד מכם.  זה עוזר לדעת שאתם עמנו – כי אנחנו מאוחדים.

איך תוכלו לעזור?

רבים מכם שאלו אותנו כיצד נוכל לעזור. אנחנו עדיין לא יודעים כמה זמן המלחמה הזו תימשך או איזו צורה היא תיקח. לכן אנחנו עדיין לא יכולים לדעת לכמה עזרה נזדקק, אבל למרבה הצער, מניסיון העבר, אנחנו יודעים מה יהיה הצורך:

* ייעוץ

האירועים של הימים האחרונים היו טראומטיים, והאוניברסיטה משתדלת להפוך את הייעוץ לזמין לכל חברי הקהילה הזקוקים לו – בין אם סטודנטיות וסטודנטים, אנשי צוות ובוגרות ובוגרים. אנו מצפים שהצורך הזה רק יגדל ככל שהסכסוך יימשך, וכשהחיילים והחיילות יחזרו משירות פעיל.

* סיוע לנסיבות מיוחדות

סטודנטים מהדרום איבדו את בתיהם ואת חפציהם, אחרים משתפים בתיעודים טרגיים על בני משפחה פצועים או הרוגים, טראומה קשה. אנחנו רוצים להיות מסוגלים לספק סיוע למי שזקוק לו.

* מלגות וסיוע אקדמי לחיילים חוזרים

אלפי התלמידות והתלמידים שלנו נקראו לשירות פעיל. על אף דחיית תחילת השנה האקדמית, הם יחמיצו את ההזדמנות ללמוד ולגשת לבחינות, והם מסכנים את חייהם למען הקהילה והמדינה שלהם. כפי שהם משרתים אותנו, אנחנו רוצים לשרת אותם.

* הבאת סטודנטים הביתה

ישנם סטודנטים וסטודנטיות באוניברסיטה העברית שכבר החלו את לימודיהם מחוץ לארץ כאשר ישראל הותקפה. רבים מרגישים מחויבים לחזור לישראל כדי להצטרף למאבק ולעזור להגן על ישראל ככל יכולתם, באמצעות שירות פעיל או בדרכים אחרות. הם צריכים כרטיסים לחזרה הביתה ותמיכה כספית ראשונית.

* בניית אמון מחדש בחברה – יחסי יהודים-ערבים באוניברסיטאות בישראל לאחר ה-7 באוקטובר
נושא היחסים בין יהודים לערבים ממשיך לקבל תשומת לב רבה הן מההנהלה, מהיחידה לגיוון ואסטרטגיה של האוניברסיטה העברית והן מהקרנות הפילנתרופיות. זהו נושא קריטי, ותוכנית הוליסטית נמצאת כעת בפיתוח על ידי הנהלת האוניברסיטה הפועלת ללא לאות לתוכנית הטובה ביותר לפתיחת הסמסטר בעידן שלאחר ה-7 באוקטובר.

* ציוד הקלטה
זה יעזור להבטיח כי הכיתות לימוד מצוידות בציוד עדכני וחדשני להקלטת שיעורים לאחר תחילת הסמסטר.

* הקליניקות המשפטיות
עבודה משפטית למען החטופים, משפחות של נעדרים, משפחות שכולות ונפגעים אחרים. תחומי ההתמקדות העיקריים הם הפעלת חמ"ל חברתי-משפטי והקליניקה לזכויות אדם הבין-לאומית לתמיכה בחטופים. צרכי הקליניקות המשפטיות ימשיכו לגדול.

* אבטחה בקמפוס
יש צורך להגביר את האבטחה בקמפוסים הרבים של האוניברסיטה העברית בתקופה מתוחה זו.

* בריאות הנפש
התמודדות עם סוגיות ייחודיות הקשורות לבריאות הציבור. לדוגמה – שיטת טיפול חדשנית של חבר סגל באוניברסיטה העברית המתמקדת בפוסט טראומה-שמכשירה מטפלים בטיפול בטראומה פסיכולוגית בשיטות CPT ו-PE.

קרן תמיכה "אנחנו מאוחדים".

כדי לתמוך באלה שנפגעו מהמלחמה, ומתוצאות המלחמה, כולל פעילויות כמו אלה שתוארו לעיל, האוניברסיטה מקימה את קרן תמיכה "אנחנו מאוחדים". אנו מקדמים בברכה תרומות מכל סכום, דיקן הסטודנטים יבצע הקצאות בהתייעצות עם הנהגת האוניברסיטה על בסיס הצרכים המשתנים בשטח.

זמנים טרגיים אלה מזכירים לנו את המחיר האנושי של המלחמה ואת הברכה האמיתית של בני משפחה וחברים. כשאנחנו אבלים על אלה שאיבדנו ומתכוננים לימים קשים לפנינו, אנו מוצאים נחמה בקהילה וכוח בסולידריות.


ניתן לתרום לקרן התמיכה בפלטפורמה (התרומה מוכרת לצרכי מס הכנסה עפ"י סעיף 46 לפקודה).


אנו מודים מקרב לב  על התמיכה שלכם.

בתקווה לימים טובים ובטוחים יותר.

אנחנו מאוחדים!

אם אתם צריכים עזרה עם ביצוע תרומה או לתרום באמצעות העברה בנקאית – אנא פנו אלינו במייל:
israelfriends@savion.huji.ac.il
או בטלפון: 02-5882840


חמ

חננאל מירסקי

סכום שנתרם
₪100
בכ

בת שבע כרם

סכום שנתרם
₪360
לכ

לימור כהן

תרומה באהבה לאלו השומרים עלינו ועל המדינה

סכום שנתרם
₪180
משתמש אנונימי

אנונימי

סכום שנתרם
₪3,600
משתמש אנונימי

אנונימי

סכום שנתרם
₪3,800
משתמש אנונימי

אנונימי

סכום שנתרם
₪75,000