מטרות האוניברסיטה העברית
<strong>עולם בר-קיימא</strong>

עולם בר-קיימא

עולמנו עומד היום בפני אתגר קריטי: האוכלוסייה האנושית צומחת בקצב מהיר ואיתה גם צורך מוגבר להאכיל, להלביש ולספק תנאי חיים נאותים לכל האנושות, תוך הגנה על משאבי הטבע, המערכות האקולוגיות וחיות הבר של כדור הארץ. אולם בני האדם דללו ופגעו במשאבי הטבע בעולם בקצב מדאיג ובלתי בר קיימא. האקלים העולמי משתנה, מערכות אקולוגיות שונו באופן דרמטי, והאוויר, המים והאדמה זוהמו. שינויים אלה מאיימים על היציבות החברתית-כלכלית והפוליטית של האנושות, על ביטחון המזון של כולנו ועל עתידנו.

במקביל, אנו חיים בעידן של ידע מדעי חסר תקדים וחדשנות טכנולוגית. אנו מסוגלים לקדם שגשוג לכולנו תוך הגנה על כדור הארץ. לשם כך, בשנת 2015 אימצה העצרת הכללית של האו"ם יעדי פיתוח בר-קיימא (SDG’s) – יעדים גלובליים הקשורים זה בזה אשר נועדו להוות מפת דרכים לעתיד בר-קיימא וטוב יותר.

המזרח התיכון סובל ממחסור במים, עליית טמפרטורות ומדבור מואץ. מומחי האוניברסיטה העברית מתמודדים עם רבים מהאתגרים הללו במשך שנים, החל מהשקיה חלוצית בטפטוף ועד להשבת מים, יכולת הסתגלות של יבולים, חומרי הדברה טבעיים וחיזוי אקלים וכבר פועלים לתרום תרומה משמעותית לכוכב בר-קיימא יותר, מקומי וגלובלי.

האוניברסיטה העברית בירושלים היא מובילה עולמית בעלת מומחיות מוכחת במדעי החקלאות, התזונה והסביבה, במדעי כדור הארץ והאקלים, בריאות הציבור, חדשנות עירונית, ננו-מדע, מדיניות ציבורית ועוד. באוניברסיטה יש מספר תוכניות ומרכזי מחקר מוכווני אקלים וסביבה קיימים והקימה לאחרונה את המרכז האוניברסיטאי לקיימות: מנוע לקידום מחקר, הוראה, מדיניות ויישום בין-תחומיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *