יאיר רן-פלד
בן 40, קיבוץ להב
מנכ"ל תוכנית "צופים גרעין צבר"
בוגר תואר ראשון בחינוך ומנהל עסקים ותואר שני במדיניות ומנהיגות בחינוך
יאיר רן-פלד מנהל תוכנית עולמית שבמסגרתה מגיעים לישראל בכל שנה כ-350 עולות ועולים צעירים כדי להתגייס לצה"ל בתור חיילים בודדים. במסגרת התוכנית שאותה מנהל רן-פלד, צעירים יהודים מגיעים לארץ לאחר שסיימו את לימודיהם בארצות המוצא שלהם, ומתגייסים לצה"ל לתפקיד שקשור להכשרה שלהם. לצד הפעילות שלו כמנכ"ל התוכנית, הוא גם משרת במילואים מאז פרוץ המלחמה.
כאשר נשאל איך ניתן לאזן בין העבודה לבין החיים האישיים, רן-פלד אומר כי בעזרת תכנון נכון של סדר היום והיעדים – ניתן לעשות הכל: "אני במילואים מאז שבעה באוקטובר, ועדיין מנהל את התוכנית בתקופה הזו. יום אחד אני בעזה, יום אחר אני טס לניו יורק. הסיפור של להיות בכמה זירות הוא מאוד קשה אבל אפשרי. אני חושב שככל לאנשים יהיו דברים 'כשרים' בלוחות הזמנים זה יעזור, גם אם עכשיו זמן 'כשר' זה זמן ריצה או החלטה לא להיות במשרד אלא בבית".
"אני חושב שאנשים צריכים לדעת להכיר את עצמם ולדעת במה הם טובים וגם במה הם לא טובים ולנגן על החוזקות", אומר רן-פלד כשנשאל איך להצליח בשוק העבודה. "אנשים צריכים להיות אותנטיים עם עצמם. לפעמים טייטלים, שכר ונתונים חיצוניים עלולים לבלבל. אדם לא יכול להצליח אם המסגרת לא מתאימה לו אם לא טוב לו". מעבר לכך, רן-פלד מוסיף שלא צריך לתכנן את הקריירה שנים ארוכות קדימה ולא למהר לדלג בין תפקידים: "התפיסה שלי היא שאין מה למהר עם ניהול קריירה. אנחנו חיים היום חיים ארוכים ולומדים ומתפתחים. הסיפור של שינוי תפקיד תלוי בן אדם לעצמו – אם לאדם יש אתגרים משמעותיים, לא חייבים להישאר. אבל אם יש עוד אתגרים שבהם באמת אפשר לשנות את המציאות, אני לא רואה דבר רע בלהישאר. אפשר לתת איזה גבול לחמש-שש שנים בתפקידים בכירים ולשנות פוזיציה, אבל גם צריך לוודא שניתן להשיג בתקופה כזו את היעדים שהוגדרו".