
רלי בריל
בת 39, אשדוד
מייסדת קהילת "אמהות באקדמיה", יו"ר עמותת Wisemama ובעלת עסק לשיפור ההתמדה באקדמיה
בוגרת תואר ראשון במדעי בעלי החיים
רלי בריל היא מייסדת קהילת "אמהות באקדמיה", יו"ר ומייסדת עמותת Wisemama, ובעלת עסק המתמקד בשיפור ההתמדה האקדמית וצמצום נשירה מהלימודים. קהילת "אימהות באקדמיה" כוללת למעלה מ-11,000 נשים המשלבות הורות ולימודים, ומתוכה צמחה עמותת Wisemama. העמותה מפעילה מיזם מנטורינג המספק תמיכה אישית לאימהות סטודנטיות במטרה למנוע נשירה מהאקדמיה ולחזק את תחושת המסוגלות שלהן בתחילת דרכן.
בתחילת השנה, בריל ושותפותיה ב-Wisemama תהו אם יש בכוחן להתחיל את הפעילות לצד המלחמה. אך בעקבות עלייה ניכרת במספר הסטודנטיות שפנו לעמותה, ב-Wisemama הבינו שהתוכנית חייבת לצאת לדרך, ולעלות מדרגה: "השנה נרשמו מעל פי שניים חניכות שמבקשות שסייעו להן ויתנו להן תמיכה, בעיקר בגלל המלחמה, בגלל המחסור במסגרות לילדים וכי בני הזוג נמצאים במילואים. לכן פתחנו את השנה ברגע הראשון שיכולנו לעשות זאת."
מעבר לכך, בריל מנהלת עסק ייחודי המתמקד בחיזוק ההתמדה האקדמית וצמצום נשירה, לא רק בקרב סטודנטים אלא גם ברמת המוסדות עצמם. במסגרת העסק, היא מייעצת למוסדות אקדמיים ולאגודות סטודנטים כיצד לפתח תוכניות ותהליכים תומכים, מעבירה הרצאות וסדנאות, ומובילה יוזמות חדשניות ליצירת סביבת לימודים מחזקת. פעילות זו משפיעה לא רק על הצלחת הסטודנטים בטווח הקצר, אלא גם על יצירת שינוי מערכתי לטווח הארוך.
כשרלי נשאלת מהו הכלי שעוזר לה להצליח בעולם העבודה, היא מספרת על תפיסת עולם שנקראת "עקשנות חיובית": "כשאת שומעת 'לא', את לא באמת מקבלת את 'הלא' הזה. אלא את בודקת אם זה 'לא עכשיו' או מה הסיבות לסירוב. יכול להיות שאפשר לנסות משהו אחר כדי 'שהלא' הזה יעבור 'לכן', ולהבין מתי זה יכול לקרות."
לצד זאת, היא מספרת כי הטיפ החשוב ביותר למנהיגים הוא לדעת להקשיב לסביבה שלהם: "לאסוף את כולם – מהזוטר ביותר לבכיר ביותר וכל מי שבאמצע, להסביר את החשיבות של אותה המטרה ובאמת להבין ולהקשיב לכל אחד. לפעמים אנחנו לא בוחרים את האנשים שיצעדו איתנו. לכן חשוב מאוד להקשיב להם ולגייס אותם למטרה הזו מתוך התובנות המשותפות בשיחה."
