ג'יימי מגריל
בן 29, מונטריאול, קנדה
מייסד ומנכ"ל DECAP R&D
בוגר תואר שני במדעים ביו-רפואיים
לאחר שלמדתם באוניברסיטה העברית, האם המשכתם את לימודיכם באוניברסיטה?
לאחר שסיימתי את תואר שני במדעי הביו-רפואה באוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 2021, התחלתי ללמוד דוקטורט כפול באוניברסיטת מקגיל במונטריאול, קנדה. תמיד הייתה לי תשוקה לרפואה, ותואר כפול זה יאפשר לי לקדם גם מדע וגם רפואה על ידי גישור על הפערים בין התיאוריה לפרקטיקה.
מה אתה עושה כרגע מבחינת הקריירה?
בנוסף ללימודי הדוקטורט שלי, אני גם מנכ"ל ומייסד Decap R&D, חברה לטיפול חכם בפסולת רפואית מסוכנת. אנחנו היוצרים של NeedleAid, שורה של מכולות חדות בטוחות וממוקדות בקיימות, ו-NeedleAid Smart, מערכת ניהול פסולת חדה חכמה מבוססת חיישנים המשפרת את היעילות ומפחיתה את הפסולת במערכת הבריאות. יש לנו שותפים ברחבי קנדה, כולל אוניברסיטת בריטניה ומקגיל, אנחנו כרגע משלימים את סבב גיוס שלנו של 500,000 דולר קנדי כדי להגדיל את הפעילות ולעבור לייצור המוני!
איזו עצה היית נותן למישהו שמעוניין להיכנס לתחום שלך ושואף לקבל תפקיד כמו שלך?
להיות מנהל סטארט-אפ זה קשה. אין מדריך ואין תואר אקדמי עבור זה. שתי העצות הטובות ביותר שלי: לפתח מערך מיומנויות ומומחיות בתחום הזקוק לחדשנות – מבחינתי, פירוש הדבר, היה התחייבות לתארים מתקדמים ברפואה ובמדע על מנת לבנות את מערך המיומנויות של קלינאי-מדען. שנית, מצא מנטורים טובים – הם יעזרו לך למלא את החסר במה שחסר לך, ויסייעו לך במסע שלך.
איך הניסיון שלך באוניברסיטה העבירת עזר לעצב את מסלול הקריירה העתידי שלך ואת המטרות האישיות שלך?
ההכשרה המדעית הקפדנית שקיבלתי במהלך התואר השני שלי באוניברסיטה העברית בירושלים שימשה לקידום מטרות המחקר שלי במהלך הדוקטורט שלי במקגיל. אני עדיין בקשר הדוק עם המעבדות בהן למדתי במהלך תואר שני, תוך כדי פרסום תוצאות פרויקט התואר השני שלי עם החוקר הראשי שלי מהתואר, ד"ר יובל דור, ואחת החוקרות הבכירות שלו, ד"ר מירי סטולוביץ'-ריין. כמו כן הצלחתי לנצל את משאבי מרכז HUJI Innovate ומרכז הדפסת תלת-ממד בקמפוס אדמונד י. ספרא, שאיפשר לנו לבנות במהירות כמה אב טיפוסים של המכשירים שלנו בשלבים הראשונים. אני גם אסיר תודה לארגון הידידים והשוחרים של האוניברסיטה העברית בקנדה CFHU, שהעניקו לי את מלגת המורשת של איינשטיין, את מלגת הסטודנטים של ברנרד ואלינור פרסיקו ואת מלגת מונה לית' שעזרו לי בלימודי באוניברסיטת עברית.
מה היה הדבר הכי יוצא דופן או מיוחד בזמנך באוניברסיטה העברית?
במפנה ייחודי של אירועים, פגשתי את אשתי בעברית! היא למדה רוקחות, ונפגשנו במסדרונות הקמפוס, התאהבנו והתחתנו כאן בקנדה!