בלה אלכסנדרוב
בת 40, באר שבע
מנהלת תוכניות בכירה, קרן "יד הנדיב"
תואר שני בניהול מלכ"ר וארגונים קהילתיים
לבלה אלכסנדרוב ניסיון של 20 שנה בבניית תשתיות קהילתיות ברשויות מקומיות ובאקטיביזם חברתי. בעבר שימשה מנכ"לית חברת בילד והובילה את תחום הקהילתיות בחברה, שימשה בתור מנכ"לית עמותת ארץ עיר העוסקת בקידום קהילתיות עירונית והייתה שותפה להקמת עמותת לובי המיליון למען זכויות דוברי הרוסית בישראל. כיום היא מנהלת תוכניות בכירה בתחום השלטון המקומי בקרן יד הנדיב. לצד לימודיה האקדמיים, אלכסנדרוב הייתה עמיתה בבית הספר למנהיגות חינוכית מנדל, וכן בקרן אובמה למנהיגות עירונית, היא זכתה בפרס זוסמן לעידוד מצוינות בתחום קיימות ואורבניות ככלי לפיתוח חברתי ופרסמה את ספר השירים "חיוך מספר 8".
ההנעה לעשייה החברתית של אלכסנדרוב הגיעה כבר משנות ילדותה – היא נולדה בלטביה ועלתה לישראל בשנות ה-90' ישירות לבאר שבע. כילדה גדלה במחסור רב, אך עם השנים הצליחה לרכוש את הידע והכישורים כדי לפעול למען צמצום הפערים בחברה: "אני חושבת שאני מייצגת סיפור ייחודי, של ילדה שהתמודדה עם הגירה, משפחה מפורקת, אם אלכוהוליסטית ועוני עצום. נגד כל הסיכויים, הצלחתי להוציא את עצמי מהשכונה, לעשות את כל המסלול "הישראלי" להצלחה, וכיום אני פועלת למען החברה הישראלית".
כשאלכסנדרוב נשאלת מהם הכישורים שמובילים להצלחה, היא מספרת על כמה יכולות שכל אחד מאיתנו נדרש אליהן, והראשונה היא היכולת להשתמש בנטוורקינג שלנו: "יש מושג בעולם המקצועי שנקרא הון חברתי. זהו סך רשת הקשרים שלנו והיא מאוד משמעותית – יש אנשים שנולדים עם הון חברתי כי הם באו ממשפחה מיוחסת עם קשרים, ויש אנשים שצריכים לייצר לעצמם את ההון החברתי הזה. זה צריך להיות משהו אמיתי, לא סתם טלפון שמופיע בנייד, אלא משהו שנשמר לאורך שנים". לצד זאת, אלכסנדרוב מאמינה שהתמדה ועבודה קשה מביאות להישגים: "אני מאוד מאמינה בלהתמקצע, יש גדולה בלהישאר באותו תחום ונושא כי אז אתה נהיה מומחה לדבר. לא מדובר לאו דווקא באותו מקום עבודה, אבל באותם עולמות תוכן". כמו כן, אלכסנדרוב אומרת שיש להרחיב ולעדכן את היכולות כל העת כדי להמשיך להצליח: "אפשר לקחת מנטורים ויועצים, וכל שנה לבחור נושא או סוגייה ולהתעמק במשהו משמעותי שבו יוצאים מאזור הנוחות".