ד"ר ענת בם-כגן
בת 39, כפר טרומן
אחראית אסטרטגיה רגולטוריות ושותפויות בחטיבת טכנולוגיות רפואיות במשרד הבריאות
בוגרת תואר ראשון במדעי הקוגניציה ובמדעי החיים בתכנית "אתגר" ותואר שני במדיניות ציבורית
ד"ר ענת בם-כגן היא ראשת אסטרטגיית רגולציה ושותפויות רגולטוריות במשרד הבריאות. בם-כגן הובילה את יחידת הקש"ח הרגולטורי שמקדמת את הקשרים של משרד הבריאות עם ה-FDA, האיחוד האירופי ומדינות נוספות, וכן הובילה חתימה של שישה הסכמי סודיות ושיתוף פעולה עם רשויות מובילות בעולם. לצד זאת, בשיתוף פעולה עם אגף הבריאות הדיגיטלי, היא ייסדה את יחידת המצוינות לאמצעים רפואיים דיגיטליים המבקשת להניח את התשתיות הרגולטוריות בתחום. לצד זאת, לאחרונה הצטרפה בם-כגן לתוכנית "צוערים לשירות המדינה".
האקדמיה ליוותה את בם-כגן כבר בשנות ילדותה – אמה מחזיקה בדוקטורט והייתה פרופסור חבר בטכניון. "הכניסה לעולם האקדמי הייתה מצד אחד מאוד טריוויאלית ומצד שני מלאה ביראת קודש. הייתה לי חשיבה מאוד משמעותית לגבי בחירת התחום – היה לי ברור שאני הולכת לעשות משהו שקשור במדע מדויק בשילוב עם עולמות מדעי החברה או הרוח". לבסוף בם-כגן בחרה ללמוד מדעי הקוגניציה והחיים וזו הייתה לדבריה אהבה ממבט ראשון: "ברגע שראיתי את הקורסים השונים במערכת השעות, הייתה ההבנה שבחרתי בתחום הנכון".
למרות מהפכת הבינה המלאכותית, בם-כגן מתעקשת שללימודים האקדמיים ממשיך להיות תפקיד מכריע בעיצוב שוק העבודה: "האקדמיה מנגישה צורת חשיבה, ביקורתיות, מנגישה דרך לשאול שאלות באופן נכון יותר. לאקדמיה יש ערך מוסף גדול יותר היום מאשר בעבר, כי היום אנחנו מוצפים בידע, בכל מקום אפשרי. והאקדמיה מאפשרת להסתכל על הידע הזה בצורה יותר נכונה הרבה יותר מחושבת".
"אני פועלת מתוך הבנה כי המנדט המרכזי שלנו הוא בריאות הציבור, אך תוך הבנה של הצורך לספק מענה ושירות לבעלי עניין רבים, ועם הבנה שזירת הטכנולוגיות הרפואיות פועלת במקביל גם בזירה בינלאומית, כפי שניכר בתקופת הקורונה", מספרת בם-כגן על עבודתה. "אני פועלת לשינוי של תפיסות ארגוניות והנכחה של הצורך בהתקדמות הרגולציה שתתאם את ההתקדמות הטכנולוגית והרגולציה הבין-לאומית, ובמקביל מקדמת את החדשנות בישראל, ואת הרגולציה הישראלית בעולם".